neděle 23. února 2014

Přírodní řízek na houbách

Znáte taková ta jídla, která milujete, ale nemluvíte o nich mezi přáteli, kteří holdují vybraným lahůdkám? Znáte takovou tu šílenou chuť na těstoviny s  Nutellou, chleba se škvarky, bílý rohlík s máslem, dobrou šunku na pankáče jen tak z papíru, párek s hořčicí, (nedejbože) kuře s broskví? Tak já podobně nemluvím a miluji přírodní řízky na houbách s "kopečkovou rýží." :)


Na 2 porce:
2 kuřecí plátky
cibule nakrájená na malé kousky
šálek vývaru
plná hrst hub (můžete použít lesní houby z mrazáku, hrst na plátky pokrátjených čerstvých žampionů, předem namočené sušené houby... to je fuk)
lžíce másla
sůl a pepř

rýže

Na pánvi zprudka "osmahneme" osolené a opepřené kuřecí plátky, které pak dáme na chvilku stranou. Do pánve přidáme máslo a "zpěníme" na něm cibuli, kterou poté zalejeme vývarem. Stáhneme plamen na minimum a vrátíme maso do pánve. Na mírném plameni vaříme do změknutí masa.
Nakonec maso vyndáme, omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem (omáčka zhoustne + se zbavíme kousků cibule ).
Na vedlejší pánvi si připravíme houby - podle toho, které máme buď osmahneme na másle, případně na trošce olivového oleje a přidáme k omáčce. Nakonec ještě spolu s masem chvilku prohřejeme.
Dosolíme a dopepříme podle svého gusta.
Podáváme s čímkoliv chceme, ale já tvrdím, že nejlepší je iglúrejže! :)








Žádné komentáře:

Okomentovat