sobota 7. června 2014

Sušená cuketa


Připravte si:

1 velkou cuketu
hrubozrnnou sůl (2-3 lžíce)
šťávu z půlky citronu

koření podle chuti (oregano, bazalka, petržel...)




1. Cuketu pokrájejte na plátky (cca. 0,5cm), osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte 1-2 dny v ledničce přikrytou potravinářskou fólií - vodu, kterou cuketa pouští průběžně slévejte.

2. Další den cuketu vyndejte z ledničky, osušte a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte ji do trouby vyhřáté na 120 stupňů na zhruba 2 hodiny. (Čas zkraťte, či prodlužte podle toho, jak rychle bude cuketa "schnout". 

3. Ještě horkou cuketu osolte, posypte bylinkami a nechte vychladnout. 

4. Hotovo :)



Žádné komentáře:

Okomentovat