neděle 5. října 2014

Dýňové noky

Jsou super jako příloha, ale taky jsou super jen s trochou másla a šalvěje. 


Potřebujete:
500g tvarohu (použila jsem měkký balený jako máslo, není tolik tekutý jako ten vaničkový:)
cca 350-400g krupice
2 žloutky
rozmixovanou vařenou dýni (můžete využít pomazánku s předchozího receptu) - přibližně menší hrnek
sůl, pepř

máslo, čerstvá šalvěj, parmazán

1. Z tvarohu, krupice, rozmixované povařené dýně, žloutků, soli a pepře vypracujte těsto, které nechte asi hodinu odpočinout v ledničce.


2. Na lehce pomoučněném vále tvarujte noky.



3. Ve větším hrnci uveďte k varu osolenou vodu, do které noky opatrně shrnujte z prkénka. Vařte asi 2 minuty - do chvíle, než všechny noky vyplavou na hladinu.

4. Zceďte opatrně noky.

5. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte čerstvou šalvěj, mořskou sůl a noky, které lehce osmahněte.


6. Ještě horké na talíři posypte parmazánem, podle chuti můžete dopepřit.



Žádné komentáře:

Okomentovat