neděle 25. října 2015

Těstoviny s hruškou, gorgonzolou a vlašskými ořechy

Podzim už platí listím
svou útratu.
Je konec láskám, konec nenávistím,
podzim už platí listím
a není návratu.

I ze tvých očí padá
cosi jako list.
Je pustý park, je zpustlá promenáda,
z tvých očí slza padá
a listí z ptačích hnízd.


(V. Nezval)
... a já mám v garáži krabici vlašáků a přepravku krásných hrušek.


Rozpis tradičně na 2 porce:

1 větší pevná hruška pokrájená na kostičky
šťáva z 1/2citronu
lžíce másla
pepř
hrst gorgonzoly
hrst parmazánu
hrst vlašských ořechů
menší hrst čerstvé šalvěje nebo bylinek podle vlastní chuti

těstoviny

1. Na pánvi na lžíci másla opékejte pokrájenou hrušku, kterou zakápnete citronovou šťávou a opepříte. (Dle chuti můžete i trochu posolit)

2. Dejte vařit těstoviny

3. Hrušku podlejte menším šálkem horké vody z těstovin. Těstoviny sceďte. 

4. K hrušce přidejte bylinky a poloviny gorgonzoly. 

5. Vmíchejte těstoviny.

6. Při podávání těstoviny posypte zbytkem gorgonzoly, ořechy a parmazánem. Podávejte horké (!)





Žádné komentáře:

Okomentovat