neděle 25. října 2015

"české Kung pao" pro Monču :)

Možná ho znáte taky a chodili jste na něj s rodiči, když jste byli malí caparti, do "Číny" v loměňáku. Možná na Ptýrov a možná na Klokočku.

Vězte, že je to jen kuře, cukr a sojovka. Ale chápu vás. Milovali jsme ho všichni.



kuřecí maso nakrájené na menší kousky nebo na nudličky
sojová omáčka
chilli (stačí jedna paprička, ale můžete použít i chilli omáčku
stroužek česneku
olej
sůl, pepř
cukr
škrob (solamyl)
mandle

1. Nejprve si připravte marinádu, a to jednoduše tak, že smícháte asi 3 vrchovaté lžíce sojové omáčky, lžičku solamylu, nadrcený stroužek česneku a lžíci nějakého neutrálního oleje (používám slunečnicový).

2. Kuřecí kousky osolte, opepřete, přidejte chilli a marinádu a marinujte alespoň hodinu.

3. Na suché pánvi opražte loupané mandle, které pak dejte stranou, budou se hodit :)

4. Na rozpálené pánvi osmažte marinované maso. Když maso začne zlátnout, přidejte asi 3 vrchovaté lžíce cukru, míchejte a nechte zkaramelizovat.

5. Přidejte mandle, a podle toho, jak máte rádi hustou omáčku ještě trochu sojovky. Podle své chuti ještě můžete přidat trochu chilli nebo omáčku "nastavit" trochou vody se škrobem (záleží, jakou bude mít omáčka konzistenci). Pokud chcete omáčku trochu hustější, na mírném plameni redukujte.
Lehce dosolte.

Žádné komentáře:

Okomentovat