neděle 25. srpna 2013

Tvarohová buchta se švestkami

... pro milce nedrobivých a nedusivých buchet ,)


Potřebujeme
přibližně 1 hrnek polohrubé mouky
polovinu kostky másla
400-500g tvarohu (v Lidlu zvláště doporučuji koupit 400g vaničku vanilkového tvarohu, je výborný!!!)
100 - 125g krupicového cukru

2 bílky a 2žloutky
1/2 sáčku kypřicího prášku
1 vanilkový lusk
asi 2 lžíce mléka (může být i voda)
hrst nasekaných mandlí
lžička citronové kůry

ovoce

1. Změklé máslo utřít s cukrem. Pak do něj "vetřít" oba žloutky.
2. Smíchat s tvarohem, vanilkou a citronovou kůrou.
3.Do mísy prosít mouku, přidat kypřící prášek a opatrně celé promíchat tak, aby v těstě nebyly hrudky.
4. Do směsi opatrně vetřít ještě do tuha ušlehané bílky a podle potřeby směs naředit mlékem.
5. Těsto nalít do formy vyložené pečícím papírem (okraje potřít máslem + okraje vysypat např. strouhankou).
6. Obložit ovocem, které předtím lehce posypeme moukou, aby se při pečení nepropadlo.
7. Posypeme mandlemi.
7. Pečeme na 180stupňů.
8. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem








4 komentáře:

  1. Pěkná fotka, koláč vypadá naprosto výborně:)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,

    vytvořili jsme 1. ročník české národní soutěže FOOD BLOG ROKU 2013 a věříme, že tato soutěž nás bude všechny motivovat ještě více k chutnějšímu vaření, psaní a focení.

    Zařadili jsme Váš blog do seznamu food blogů.Použili jsme zmenšeninu vaší fotografie, název blogu a odkaz na vaše stránky. Pokud si přejete vymazat z tohoto seznamu, dejte nám prosím vědět.

    Hodně štěstí vašemu blogu!

    Lukáš Beránek
    food BLOG roku
    e-mail: foodblogroku@gmail.com

    www.foodblogroku.cz
    www.facebook.com/foodblogroku

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,

    Váš blog byl nominován na food BLOG roku 2013.
    Pošlete mi prosím Váš e-mail na foodblogroku@gmail.com, abych Vám mohl zaslat podrobnější informace.

    Předem děkuji.

    Lukáš Beránek
    e-mail: foodblogroku@gmail.com

    www.foodblogroku.cz
    www.facebook.com/foodblogroku

    OdpovědětVymazat