středa 21. srpna 2013

Kuřecí křidélka: med@chilli

Ideální jídlo na večerní párty. K fotbalu. K obědu, když není  moc peněz. Na kocovinu :)


Potřebujeme:
kuřecí křídla
sůl, drcené chilli a trochu oleje

na finální "glazuru":
2 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 lžička sojové omáčky
chilli papričku nasekanou na drobno

Křídla osolíme, posypeme chilli a zakápneme olejem. Takto necháme marinovat alespoň 2 hodiny,

Namarinová křídla pečeme v troubě pod grilem. Když začnou lehounce zlátnout, otočíme je a potřeme je medovou směsí. Chvilku počkáme až začnou hnědnout, znovu otočíme, potřeme i z druhé strany a dopečeme :)) (medovou glazurou potíráme křídla až před koncem pečení, kdybychom v ní kuře rovnou marinovali, med se spálí a křídla zčernají)






1 komentář:

  1. Dobrej model. Delam druhy den po sobe. Vcera jsem ocenila rychlost, jelikoz jsem "zapomnela" marinvat. Dneska si uzijou i marinadu.
    Ala

    OdpovědětVymazat