středa 21. srpna 2013

Tiramisu

Netvrdím, že toto je jediný správný recept na italské Tiramisu. Ale zaručuji, že je mnou ozkoušený, osvědčený, výborný a zvládnete ho levou zadní.


Potřebujeme:
podlouhlé piškoty (dají se pořídit úplně všude, ale osvědčilo se mi balní za 15Kč z Lidlu, dobrá cena i kvalita :) - ne, nikdo mi za žádnou reklamu neplatí
šálek silné kávy (necháme vychladnout)
panák Amaretta
500g mascarpone
2 vajíčka
1 vanilkový lusk
cukr, nastrouhanou kvalitní hořkou čokoládu nebo kvalitní kakao

1. Mascarpone dohladka smícháme se žloutky, vanilkou z 1 vanilkového lusku a podle chuti přisladíme cukrem. (Sladím málo, bohatě mi stačí dvě polévkové lžíce, ale v originálním receptu je lžic rovnou 5!)
2. Vyšleháme zbylé bílky do tuha a pomalu je vmícháme do směsi mascarpone.
3. Smícháme ledové kafe s Amarettem a velmi rychle v něm máčíme piškoty, které poté rovnou klademe do nádoby.
4. Do nádoby vkládáme vždy patro piškotů a patro "krému".
5. Končíme poslední vrstvu krému, kterou uhladíme a zasypeme kakaem (čokoládou).
6. Necháme odležet v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně půl dne ,)



Žádné komentáře:

Okomentovat