neděle 23. června 2013

Lilek se šalvějí a parmazánem

Jestli jsem nikdy neřekla, že lilek mohu milovat, tak to říkám teď. A miluju ho!





Na 1 porci jsem použila:

1/2 podélně rozkrojeného lilku
hrst na jemno nasekané čerstvé šalvěje
malý stroužek česneku
2 lžičky šťávy z citronu
dobrý olivový olej
mořskou sůl
přetékající lžíci strouhaného parmazánu

Lilek podélně rozkrojte, nasolte a vodu, kterou pustí setřete ubrouskem. Poté lilek zeshora "naštráfkujte" nožem. (Je vidět na fotce.)

Utřete vylisovaný stroužek česneku s nadrobno nasekanou šalvějí, zakápněte citronovou šťávou, podle chuti přidejte trochu pepře a zalijte olejem.
Směs poté pořádně rozetřete na lilek, a to tak, aby se bylinka dostala i do mezer do lilku.

Pečte v troubě do zlatova.:)

Ještě horký lilek pak zasypte parmazánem.





2 komentáře:

  1. takového krasavce bych taky milovala! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak neváhej... momentálně určitě někde čeká plonkovej.. osamocenej... vyčkávající se. Určitě se ti bohatě odvděčí ,)

    OdpovědětVymazat