neděle 2. června 2013

Kuřecí vývar.. tak trochu inspirován Asií. Asi.

Polívka je grunt.
Zahřeje, zaléčí kocovinu, nasytí, pohladí rozbouřený žaludek... je jednoduchá. Dá se udělat na milion způsobů.





Na kuřecí vývar:

1celé vykoštěné kuře (na polívku použijeme skelet, stehna a křídla... zbytek si necháme na oběd:)
2 mrkve
1 velký kořen petržele
1/2 celeru
1 kedlubna
svazek petržele
1 cibule (vcelku, se slupkou)
2 stroužky česneku
sůl, pepř

(podle chuti se dá přidat ještě bobkový list nebo nové koření)



1. Vykoštěné kuře opéct do zlatova, poté zalít studenou vodou a přivést k varu.
2. Zmírnit oheň a malým sítkem důkladně sbírat pěnu, která se na povrchu začne tvořit.
3. Přidat koření, stáhnout na minimální oheň a táhnout vývar cca. 2 hodiny.
4. Vyndat z vývaru maso a kosti, přidat do něj zeleninu a vařit ještě přibližně 10minut. (resp. tak dlouho, dokud zelenina nezměkne)
5. Přecedit přes plátno, které zachytí veškeré nečistoty z vaření, vývar podle chuti dosolit a dopepřit.



6. Přichází na řadu nejlepší část - do vývaru přidejte, co máte rádi :) Může to být pokrájená zelenina, nudle, knedlíčky... co vás napadne :)

Já jsem vývar povařila s badyánem, skořicí, přidala jsem do něj trochu limetové šťávy, čerstvý koriandr, petržel, Jidášovo ucho.... viz. obrázek ,)



Žádné komentáře:

Okomentovat