neděle 23. června 2013

Citronové brambory s bylinkami

Nejlepší a nejosvěžující brambory pod sluncem!

Možná ste si všimli, že poslední dobou v množství surovin uvádím stále častěji hrsti.
Bude to tím, že žádné jiné odměřování defacto nepoužívám.. a teď trochu léta.

Plnými hrstmi!






Na 1 porci jsem použila (a vy si připravte:):

6 malých nových brambor (asi tak dvě hrsti:)
hrst čerstvých nasekaných bylinek
lžičku nastrouhané citronové kůry
olivový olej
hrubozrnnou mořskou sůl
(pro nenapravitelné pepřaře i trochu čerstvě namletého pepře)



Bylinky smíchejte s citronovou kůrou a olivovým olejem. Pořádně ve směsi "vymáchejte" čtvrtky brambor a dejte péct do trouby.
V závěru pečení podle chuti dosolte/dopepřete.


PS: Podávejte například s dipem ze zakysané smetany. (Zbytek bylinek, sůl, pepř, česnek nebo hořčice podle chuti.)

2 komentáře:

  1. ta citrnónová kůra udělá jistě zázraky, já dělám pouze s bylinkami a i tak jsou dobroučké!
    a dipy mám nejradši z jogurtu :)

    OdpovědětVymazat
  2. S jogurtovými dipy souhlasím, jen jsem potřebovala zpracovat přebývající smetanu :)

    Uvítám určitě nějaké ověřené tipy na dipy, pokud se podělíš ,)

    OdpovědětVymazat