středa 26. června 2013

Krevety s ananasem a mandlemi na červeném kari

Taková jednoduchá "babicovina" na téma Krevetové kari, které tady už v jiné variaci proběhlo.
Možná to zní děsivě, ale opravdu je to výborné.
(Neříkají tohle náhodou i chroničtí požírači smažených eidamů, kuřecích plátků s broskvemi a nenapravitelní objednavači bájného Gordon "blue"?:)




Na 1 porci:
2 hrsti krevet
hrst na kostičky nakrájeného čerstvého ananasu
lžíce červené kari pasty
menší hrst nasekaných (loupaných) mandlí
sojová smetana
sůl, pepř

Na pánvi zprudka asi minutku osmahneme ananas, ke kterému, když začne zlátnout přidáme mandle a lžíci kari pasty. V závěru pak ještě přihodíme osolené a opepřené krevety a "smažíme" ještě přibližně minutku.
Pak zalijeme sojovou smetanou, stáhneme plamen a dusíme, dokud nejsou krevety tak akorát.
V závěru dochutíme případně solí nebo chilli.



1 komentář:

  1. tak takovou "babicovinu" bych si nechala líbit, krevety jsem ještě nejedla :)

    OdpovědětVymazat