úterý 18. června 2013

Sladkokyselé kuře s anananasem

Možná to bude znít blbě, ale v tomhle receptu potřebujete lžíci kečupu nebo rajskýho protlaku!





Na jednu porci jsem použila:

hrst na kostky pokrájeného kuřecího masa
hrst na malé kousky pokrájeného ananasu
polévkovou lžíci třtinového cukru
rýžový ocet
lžičku kukuřičného škrobu
lžíci protlaku
chilli papričku
sůl

Maso osolte a přidejte k němu pokrájenou chilli papričku (kdo má rád hodně pálivé, chilli klidně víc) a naložte na chvilku do nějakého neutrálního oleje.
Rozpalte pánev, na které potom maso vyklopte, lehounce osmažte.
Když maso začne zlátnout, přihoďte k němu ananas, chvilku promíchejte a přidejte cukr.
Když směs začne karamelizovat, přilejte podle chuti (řádově množství lžic) rýžového octa a promíchejte.
Po chvilce dolejte ještě trochu vody, případně pro barvu přidejte lžíci kečupu.
Zredukujte na omáčku, kterou podle potřeby můžete ještě zahustit kukuřičným škrobem.



Žádné komentáře:

Okomentovat