sobota 14. února 2015

Ryba pečená v jogurtu

Víte, co? To jídlo zdaleka nevypadalo takhle hrozně. Ani nijak špatně nechutnalo - ba naopak! Zkuste to!


Potřebujete jen pár věcí (a trochu světla)

rybí filet (použila jsem pstruha losovitého, ale jen proto, že byl zrovna u Chorvatů v akci, klidně bych se nebála lososa, tresky apod.)

brambory (k nim olivový olej, sůl a bylinky)

citron pokrájený na plátky

Na marinádu: kelímek bílého jogurtu, sůl, pepř, 2 lžíce hořčice a hrst bylinek podle vkusu a chuti (kopr super, bazalka, petržel taky O.K.)

1. Rozehřejte troubu na 200stupňů a připravte si plech vyložený pečícím papírem.

2. Smíchejte přísady na marinádu.

3. Rybu osolte a opepřete a potřete bohatě jogurtovou marinádou.

4. Na plech rozprostřete brambory (potřené olejem, osolené...) a rybu, kterou ještě obložte citronem a dejte péct na 15-20minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat