neděle 15. února 2015

Těstoviny s žampiony a bylinkami

Už jste zkoušeli ovesnou smetanu? Jestli ne, nebojte se toho. Je taková oříšková a velmi jednoduše se s ní pracuje při vaření omáčky :)


těstoviny

na omáčku: olivový olej, sůl, pepř, žampiony pokrájené na plátky, hrst petržele (nebo jiné výrazné bylinky - čerstvé), parmazán, 1/2 citronu

1. Dejte vařit těstoviny. (V jedné své kuchařské knize jsem se dočetla, že těstoviny se mají vařit ve stejně slané vodě jako má moře. Odpovídá to zhruba lžíci soli na litr vody.Když sůl do vody přidáte až těsně před bodem varu, voda v hrnci se vám krásně provzdušní a nehrozí, že by se těstoviny slepily. I když já osobně slepování těstovin považuji za hroznou "urban legend" Dělo se mi to naposledy s "pražskými těstovinami ve fialovo modré papírové krabičce, které už se asi tak dvacet let nevyrábí...).

2. Na rozpáleným olivovém oleji osmažte narychlo žampiony. Když začnou měknout pořádně je osolte, opepřete a zakápněte šťávou z půlky citronu a bohatě zasypte petrželí.

3. K žampionové směsi přilijte smetanu, stáhněte plamen na minimum a nechte společně prohřívat. Podle chuti ještě dosolte, či dopepřete. Případně osvěžte citronem.

4. Těstoviny v pánvi s míchejte s omáčkou. Zasypte parmazánem a podávejte.

PS: V tomto recepty upotřebíte jakékoliv čerstvé byliny, které máte rádi. <sebereflexe> Mno, a je možná trochu odvážné smíchání těch pár surovin říkat rovnou recept. </sebereflexe>

Žádné komentáře:

Okomentovat