sobota 14. února 2015

Pro Elišku, Bubbovu mámu a další milovníky krevet ,)



Nedávno jsem slíbila postup kolegyni Elišce, tak tady je:

krevety
podle počtu osob množství cherry rajčat přepůlených na polovinu (1 osoba = 1hrst), stejně tak stroužky česneku (1osoba = 1stroužek :)
hrst nasekané hladkolisté petržele
1/2 citronu
olivový olej
sůl
pepř
suché bílé víno

těstoviny

Eli,

1. dej vařit těstoviny.

2. Rozpal olej a hoď do něj krevety a rajčata a společně asi tak minutku za občasného prohození "posmaž".

3. Přidej česnek. (já ho nekrájím ani nelisuji, jen rozpůlím stroužky česneku a před servírováním je vyhodím. Chuť zůstane, ale nestane se ti, že bys do česneku, který né každý má rád, kousneš, jak jsme onehdá řešily Na Rožátově u těstovin. ,)

4. Osol, opepři, podlij vínem a stáhni plamen. Nech víno vyvařit.



5. Slej těstoviny, ale nech si asi dvě-tři lžíce vody z těstovin stranou.

6. Přidej do pánve těstoviny, je-li směs příliš suchá, přidej vodu z těstovin.

7. Zasyp petrželí, zakápni cotronem a nech ještě pár vteřin společně prohřát ,)


PS: Už aby bylo zase hezké jarní světlo a můj minifoťák zvládal pořádně zaznamenávat. Omluvte tedy sníženou kvalitu obrazu, ehmmm.

Žádné komentáře:

Okomentovat