neděle 12. května 2013

Vege paštika (::

Mám ráda rychlé a jednoduché recepty, ze kterých vznikne něco, co mi chutná. Pokud vznikne něco, co se dá využít na mnoho způsobů, mám to ještě radši.

A tohle... to je potěšení líných nešikovných kuchařek, protože se dá servírovat jako pomazánka, přidat k těstovinám namísto omáčky, naplnit tím žampiony a zapéct, použít jako náplň slaných listových šneků, přidat k bramborovým plackám... dá se cokoliv! (Pamatujete, co všechno se dá podle Bubby dělat s krevetama? Tak zhruba tak!)

Potřebujeme:
1 červenou papriku
cca. 10deka sušených rajčat (pokud nemáte ty v oleji, tak si připravte ještě lžíci olivového oleje)
balení Ricotty
půl balíčku uzeného tofu (kdo má rád, dá víc)
(sůl, pepř)





Dáme péct papriky. Dělá se to jednoduše tak, že je nakrájíte na pruhy, vyhodíte jadérka, v troubě je necháte pod grilem nebo na 220 stupňů tak dlouho, dokud se na slupce nezačnou dělat "puchejře." Pak je sesbíráte, dáte do igelitového pytlíku a necháte zapařit. Zapařené papriky jde velmi snadno oloupat. A to přesně potřebujeme.

Oloupané papriky nakrájíme na malé kousky, to samé provedeme s rajčaty a tofu nastrouháme. Všechny přísady smícháme a "zjemníme" tyčovým mixérem. Necháme vychladit.
Nebo nenecháme a dáme třeba na ty špagety :)




Žádné komentáře:

Okomentovat