čtvrtek 21. března 2013

Rukolový salát s pečenými žampiony

Na zálivku:

šťáva z poloviny limety
olivový olej

Na salát:
rukola
polníček
nasekaná bazalka
parmazán




Na zapečené žampiony:
žampiony
kelímek žervé
nasekaná pažitka
plátek sýru
parmazán




Zálivka: Olivový olej smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou z limety a metličkou chvilku mícháme, dokud zálivka trochu nezhoustne.

Salát: Čistý natrhaný salát (rukolu, polníček) prsty promícháme se zálivkou, přidáme hoblinky parmazánu.

Žampiony: Smícháme žervé s čerstvě nasekanou pažitkou (případně a čáatí vydlabaných žampionů), podle chuti můžeme přidat sůl, pepř, případně trochu česneku. Připravenou směsí plníme vydlabané žampiony. Na každý žampion přidáme plátek sýru a posypeme parmazánem. Pečeme na 220stupňů do zezlátnutí sýru.






Žádné komentáře:

Okomentovat