neděle 10. března 2013

Hruškové alibi a iluze "zdravosti"

Chci jíst zdravě! Chci být jako proutek a krásná jako malovaný obrázek.
Ale opět narážím na to, že jsem zkrátka prase.
A nemám lívanečník :(

Celozrnné lívance s karamelizovanými hruškami na víně

na lívance:
hrnek celozrnné pšeničné mouky (hladce mletá)
asi 3 lžíce třtinového cukru (použijte vlastní měřítko hříšnosti
půl kelímku bílého jogurtu
cca. 150ml mléka
citronová kůra
1 vejce
půl lžičky prášku do pečiva, půl lžičky sody
máslo/olej...

na hrušky:
hruška pokrájená na tenké plátky
třtinový cukr
lžíce másla
deci suchého vína

Směs na lívance smíchejte a utvořte "od oka" řídké těsto, které nechte chvilku odpočinout.
Na pánvi rozpusťe trochu másla, přihoďte hrušky, chvilku potrapte - když začnou měknout, přilijte víno a nechte "vyvařit". Nakonec přisypte podle chuti cukr a nechte hrušky zkaramelizovat.

Lívance "dozdobte" zbytkem jogurtu a lahodnými nezdravými karamelizovanými hruštičkami.

PS: S lívanečníkem dopadnete mnohel lépe než já! :)



Žádné komentáře:

Okomentovat