neděle 21. září 2014

Těstoviny s houbami, gorgonzolou a vlašskými ořechy


...základem je houbová směs a ta je sama o sobě tak dobrá, že dost možná nebudete potřebovat těstoviny. Říkala to moje babička Květa. A moje babička Květa je povětšinou se vším nespokojená.

alespoň dvě hrsti pokrájených čerstvých hub (můžou být obyč žampiony)
olivový olej
lžíce másla
1-2 stroužky česneku
šťáva z 1/2 citronu
suché bílé víno
čerstvě pomletý pepř, sůl
hrst posekané petržele

těstoviny
gorgonzola
vlašské ořech

1. Dejte vařit těstoviny.

2. Rozpalte olej na pánvi a lehce "osmahněte" houby, přidejte česnek, promíchejte a "zastříkněte" suchým bílým vínem, ztlumte plamen a nechte víno úplně vyvařit.

3. Do směsi hub přilijte citronovou šťávu a nechte ji zredukovat. 


4. K houbám přidejte čerstvou petržel a máte-li již stranou připravené a zcezené těstoviny, pak i vrchovatou lžíci másla. Osolte, opepřete.

5. Stáhněte úplně z plamene a promíchejte směs s těstovinami. (máslo houby "zahustí")

6. Těsně před podáváním posypte trochou nadrobené gorgonzoly a oříšky.





Žádné komentáře:

Okomentovat