neděle 21. září 2014

Halušky s bryndzou




Na halušky:

200g poluhrubé mouky
400g na jemno nastrouhaných brambor typu C¨
špetka soli 1 vejce
lžíce másla

bryndza 
zakysaná smetana

velká hrst najemno nasekané petržele

Nejsou to halušky se slaninkou, protože ji nejím. A nejsou ani se sádlem, protože nejím ani sádlo. Tak pěkně po "babicovsku":

1. Brambory najemno nastrouhejte a smíchejte s moukou a vajíčkem tak, abyste vytvořili vláčné těsto. Lehce osolte. (Přiznám se, že jsem nastrouhané brambory vzala pro sichr ještě trochu mixérem a nebylo to rozhodně na škodu)

2. Haluškové těsto "ceďte" skrze haluškové sítko do vroucí osolené vody.

3. Když halušky vyplavou nahoru (trvá to asi 1-2minuty), zceďte je a promastěte máslem.

4. Nechte rozpustit bryndzu v zakysané smetaně - vytvoří se hladká "omáčka".

5. Smíchejte, posypte a petrželí a dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat