pondělí 9. března 2015

Tvarohová bábovka s vanilkou




200g změklého másla
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
230g moučkového cukru
250g měkkého tvarohu
4-6lžic kefíru
280-300g polohrubé mouky (záleží na velikosti vajec ,)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový lusk


1. Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny.
2. Vmícháme tvaroh a kefír. (Směs může vypadat i sraženě, ale nemělo by to vadit. :))
3. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli a na chvilku odložíme stranou.
4. Do pěny přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilku a opatrně do směsi vmícháme sníh z bílků.
5. Těsto dáme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a pečeme při 160stupních přibližně hodinu a půl- Když je bábovka zlatá a při zapíchnutí špejle ji vyndáme suchou, je hotovo.
6. Po dopečení ještě horkou bábovku opatrně vyklopíme na mřížku, propícháme špejlí (aby mohla unikat pára a bábovka se nesrazila :) a necháme vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat