pátek 19. dubna 2013

Kuřecí maso se zázvorem, chilli a medem

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel :)





na kostičky nakrájené kuřecí maso
cca polévkovou lžíci solamylu
na jemno nastrouhaný zázvor
 chilli (používám chilli z mlýnku), sůl
med
sojová omáčka
olej
mandle


 Maso nakrájené na kostičky lehce osolíme, prosypeme chilli a jemně nastrouhaným zázvorem (dávám zhruba lžičku a půl - je dost výrazný) a trochu sojové omáčky. Maso pak posypeme solamylem - zhruba tolik, aby se nám jakoby "omoučilo" a necháme "odstát" (společně s chilli a sojovkou solamyl vytvoří jakoby "blemcavé těstíčko":))
Maso pak připravujeme tak, že v pánvi necháme rozpálit cca. centimetr oleje, do kterého pak dáme osmahnout maso "do zlatova", pak ho přendáme odkapat a odstát z tuku.
Mezitím na pánvi nejprve nasucho oprahneme mandle, do kterých přidáme zhruba dvě až tři vrchovaté lžíce medu. Ke směsi poté vrátíme maso, zalejeme ještě trochou sojovky, přilejeme vodu - ochutnáme a podle sebe případně přidáme chilli a med (omáčka by měla být sladko pálivá) - a necháme na mírném plameni vařit tak dlouho, až se nám vyvaří voda na konzistenci omáčky.

Podáváme s rýží ,)





Žádné komentáře:

Okomentovat