sobota 28. května 2016

Krůtí s bylinkami a žervé

Tohle snad ani není recept. Je to řešení pro ty, kteří mají málo času na vaření oběda (jasně, můžete si dát pizzy kus nebo párek na benzince!). Taky je to návod pro ty, kteří ještě neobjevili široké možnosti využití žervé. 

krůtí maso
žampiony
těstoviny
hrst čerstvých bylinek
sůl, pepř, špetka kmínu
kelímek žervé
hrneček zeleninového vývaru, olivový olej




1. Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a naložte do směsi olivového oleje a bylinek (Ideálně nechte přes noc v ledničce :)


2. Maso a žampiony zprudka orestujte, zalijte vývarem a přidejte žervé. Ztlumte plamen a jemně promíchávejte, dokud se žervé nerozpustí a omáčka není hladká. Podle potřeby nechte zredukovat.


Žádné komentáře:

Okomentovat