neděle 10. dubna 2016

Zapečený grilovaný lilek s rajčaty a Mozzarellou


1lilek
jedno balení Mozzarelly
dvě hrsti čerstvé bazalky
stroužek česneku
lžíce sušeného oregána
sůl, pepř, olivový olej


1. Lilek nakrájejte na plátky (asi 1cm), nasolte a nechte "odpočinou."
2. Mezitím, co lilek odpočívá, dejte do mísy konzervovaná rajčata, osolte, opepřete, přidejte česnek a alespoň hrst posekané bazalky (podle chuti i oregána). Směs rozmixujte. 
3. Lilek osušte, lehce potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte.
4. Do zapekací mísy vyskládejte lilky, na každý dejte lžíci rajčatové směsi, lístek bazalky a plátek Mozzarelly a v troubě zapečtě - na 200stupňů, jen než se sýr zozpustí.



Žádné komentáře:

Okomentovat