neděle 5. října 2014

Dýňová pomazánka

Má krásnou barvu, je jednoduchá, dobrá a krásně podzimní.


Potřebujete:
1 menší oloupanou a na kostičky pokrájenou hokkaidó dýni
1 kelímek žervé
sůl, pepř
(podle chuti trochu šťávy z citronu)

1. Do hrnce dejte na kostičky pokrájenou dýni, zalejte vodou (stačí do výšky dýně), přiveďte k varu a ztlumte plamen. Vařte do změknutí dýně.
2. Dýni rozmixujte, osolte, opepřete, případně ještě chvilku redukujte.
3. Nechte rozmixovanou dýni vychladnout a poté smíchejte s žervé. Hotovo!




PS: Zbylou pomazánku pak můžete použít na výrobu dýňovo-krupicových noků :)

1 komentář:

  1. Dýni narosto miluji, já si ráno na celozrnný chleba dýni míchám s tvarohem, banánem a skořicí a kešu.:-) www.jojovictus.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat