neděle 17. srpna 2014

"Rychlý" dezert s čerstvým ovocem a mascarpone

Tenhle dezert je superrychlý (na přípravu, ne na uležení ,). Superjednoduchý a obsahuje alkohol. (nevím jak vás, ale já miluju recepty s alkoholem!)


Na 3 menší dezerty:

10 dlouhých cukrářských piškotů
1 uvařená, oslazená a vychlazená silná černá káva
1 panák ořechovice (nebo Grappy, vyzkoušela jsem oboje a oboje funguje fakt dobře ,)
kelímek mascarpone
1 vanilkový lusk
cukr podle chuti (asi dvě vrchovaté lžíce postačí)
hrst drobného ovoce (skvěe funguje s borůvkami, lesními jahůdkami nebo sladkou-kyselou malinou)


Ušlehejte mascarpone s cukrem, vanilkou a alkoholem. Měla by vám vzniknout spíše tekoucí lesklá hmota.
 Piškote bleskově namáčejte do kávy, štosujte, třeba, do mističek. Na piškoty nalejte našlehanou směs, zasypte ovocem a dejte vychladit do ledničky. Dezert ztuhne zhruba za 4hodiny. Nejlíp se ale rozleží přes noc! ,)

PS: Dezert můžete také zasypat hořkou čokoládou, přidat trochu citronové kůry a osvěžit ho citronovým likérem...



Žádné komentáře:

Okomentovat