Tak teď pozor: "Právě přichází na řadu zeleninový vývar"!
na malé kousky nakrájené kuřecí maso (nasolit, jemně opepřit bílým pepřem)
smetana
šálek zeleninového vývaru
čerstvý rozmarýn
špetka muškátového oříšku
oříšek másla
olej (používám olivový, ale nechám to na vás)
parmazán
Na oleji oprahneme kuřecí maso. Nemusíme ho dlouho trápit, stačí jen lehce, aby nebylo vevnitř úplně syrové. Slejeme olej a maso vrátíme na pánev. Zalejeme ho vývarem, který necháme trochu zredukovat a přidáme smetanu,nasekaný rozmarýn a špetku muškátového oříšku.
Na mírném plameni vaříme do konzistence omáčky, do které těsně před koncem přidáme ještě oříšek másla na zjemnění.
Na závěr přihodíme na pánev uvařené těstoviny, promícháme a podáváme s parmazánem ,)
(PS: Kdo hodně solí, může dosolit, ale samotný vývar je slaný povětšinou dost, takže já nedosoluji ,)
Žádné komentáře:
Okomentovat