Připravte si:
1 velkou cuketu
hrubozrnnou sůl (2-3 lžíce)
šťávu z půlky citronu
koření podle chuti (oregano, bazalka, petržel...)
1. Cuketu pokrájejte na plátky (cca. 0,5cm), osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte 1-2 dny v ledničce přikrytou potravinářskou fólií - vodu, kterou cuketa pouští průběžně slévejte.
2. Další den cuketu vyndejte z ledničky, osušte a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte ji do trouby vyhřáté na 120 stupňů na zhruba 2 hodiny. (Čas zkraťte, či prodlužte podle toho, jak rychle bude cuketa "schnout".
3. Ještě horkou cuketu osolte, posypte bylinkami a nechte vychladnout.
4. Hotovo :)
Žádné komentáře:
Okomentovat