Na zálivku:
šťáva z poloviny limety
olivový olej
Na salát:
rukola
polníček
nasekaná bazalka
parmazán
Na zapečené žampiony:
žampiony
kelímek žervé
nasekaná pažitka
plátek sýru
parmazán
Zálivka: Olivový olej smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou z limety a metličkou chvilku mícháme, dokud zálivka trochu nezhoustne.
Salát: Čistý natrhaný salát (rukolu, polníček) prsty promícháme se zálivkou, přidáme hoblinky parmazánu.
Žampiony: Smícháme žervé s čerstvě nasekanou pažitkou (případně a čáatí vydlabaných žampionů), podle chuti můžeme přidat sůl, pepř, případně trochu česneku. Připravenou směsí plníme vydlabané žampiony. Na každý žampion přidáme plátek sýru a posypeme parmazánem. Pečeme na 220stupňů do zezlátnutí sýru.
Žádné komentáře:
Okomentovat