Na 1 porci jsem použila:
1/2 podélně rozkrojeného lilku
hrst na jemno nasekané čerstvé šalvěje
malý stroužek česneku
2 lžičky šťávy z citronu
dobrý olivový olej
mořskou sůl
přetékající lžíci strouhaného parmazánu
Lilek podélně rozkrojte, nasolte a vodu, kterou pustí setřete ubrouskem. Poté lilek zeshora "naštráfkujte" nožem. (Je vidět na fotce.)
Utřete vylisovaný stroužek česneku s nadrobno nasekanou šalvějí, zakápněte citronovou šťávou, podle chuti přidejte trochu pepře a zalijte olejem.
Směs poté pořádně rozetřete na lilek, a to tak, aby se bylinka dostala i do mezer do lilku.
Pečte v troubě do zlatova.:)
Ještě horký lilek pak zasypte parmazánem.
takového krasavce bych taky milovala! :)
OdpovědětVymazatTak neváhej... momentálně určitě někde čeká plonkovej.. osamocenej... vyčkávající se. Určitě se ti bohatě odvděčí ,)
OdpovědětVymazat