Možná ste si všimli, že poslední dobou v množství surovin uvádím stále častěji hrsti.
Bude to tím, že žádné jiné odměřování defacto nepoužívám.. a teď trochu léta.
Plnými hrstmi!
Na 1 porci jsem použila (a vy si připravte:):
6 malých nových brambor (asi tak dvě hrsti:)
hrst čerstvých nasekaných bylinek
lžičku nastrouhané citronové kůry
olivový olej
hrubozrnnou mořskou sůl
(pro nenapravitelné pepřaře i trochu čerstvě namletého pepře)
Bylinky smíchejte s citronovou kůrou a olivovým olejem. Pořádně ve směsi "vymáchejte" čtvrtky brambor a dejte péct do trouby.
V závěru pečení podle chuti dosolte/dopepřete.
PS: Podávejte například s dipem ze zakysané smetany. (Zbytek bylinek, sůl, pepř, česnek nebo hořčice podle chuti.)
ta citrnónová kůra udělá jistě zázraky, já dělám pouze s bylinkami a i tak jsou dobroučké!
OdpovědětVymazata dipy mám nejradši z jogurtu :)
S jogurtovými dipy souhlasím, jen jsem potřebovala zpracovat přebývající smetanu :)
OdpovědětVymazatUvítám určitě nějaké ověřené tipy na dipy, pokud se podělíš ,)