Ideální jídlo na večerní párty. K fotbalu. K obědu, když není moc peněz. Na kocovinu :)
Potřebujeme:
kuřecí křídla
sůl, drcené chilli a trochu oleje
na finální "glazuru":
2 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 lžička sojové omáčky
chilli papričku nasekanou na drobno
Křídla osolíme, posypeme chilli a zakápneme olejem. Takto necháme marinovat alespoň 2 hodiny,
Namarinová křídla pečeme v troubě pod grilem. Když začnou lehounce zlátnout, otočíme je a potřeme je medovou směsí. Chvilku počkáme až začnou hnědnout, znovu otočíme, potřeme i z druhé strany a dopečeme :)) (medovou glazurou potíráme křídla až před koncem pečení, kdybychom v ní kuře rovnou marinovali, med se spálí a křídla zčernají)
Dobrej model. Delam druhy den po sobe. Vcera jsem ocenila rychlost, jelikoz jsem "zapomnela" marinvat. Dneska si uzijou i marinadu.
OdpovědětVymazatAla