Potřebujeme:
na těstoviny:
těstoviny
1 balení kozího tvarohu
listový špenát
na lišky:
očištěné lištičky
lžíci olivového oleje
bílé suché víno
hrst čerstvých bylinek
sůl, pepř
Nejprve připravíme lišky. Očištěné a pokrájené je "podusíme" na lžíci oleje, když se začne odpařovat voda, podlejeme je vínem, které necháme také odpařit a v závěru k liškám přidáme bylinky a ještě chvilku necháme pod pokličkou dojít. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
Těstoviny uvaříme podle návodu. Slejeme. A do ještě horkých"al dente" uvařených těstovin přimícháme tvaroh a lístky očištěného špenátu. Jemně promícháme.
Servírujeme jako na obrázku.
Tip: do tvarohu můžeme přimíchat například hrst petrželky ,)
Žádné komentáře:
Okomentovat