Nedávno jsem slíbila postup kolegyni Elišce, tak tady je:
krevety
podle počtu osob množství cherry rajčat přepůlených na polovinu (1 osoba = 1hrst), stejně tak stroužky česneku (1osoba = 1stroužek :)
hrst nasekané hladkolisté petržele
1/2 citronu
olivový olej
sůl
pepř
suché bílé víno
těstoviny
Eli,
1. dej vařit těstoviny.
2. Rozpal olej a hoď do něj krevety a rajčata a společně asi tak minutku za občasného prohození "posmaž".
3. Přidej česnek. (já ho nekrájím ani nelisuji, jen rozpůlím stroužky česneku a před servírováním je vyhodím. Chuť zůstane, ale nestane se ti, že bys do česneku, který né každý má rád, kousneš, jak jsme onehdá řešily Na Rožátově u těstovin. ,)
4. Osol, opepři, podlij vínem a stáhni plamen. Nech víno vyvařit.
5. Slej těstoviny, ale nech si asi dvě-tři lžíce vody z těstovin stranou.
6. Přidej do pánve těstoviny, je-li směs příliš suchá, přidej vodu z těstovin.
7. Zasyp petrželí, zakápni cotronem a nech ještě pár vteřin společně prohřát ,)
PS: Už aby bylo zase hezké jarní světlo a můj minifoťák zvládal pořádně zaznamenávat. Omluvte tedy sníženou kvalitu obrazu, ehmmm.
Žádné komentáře:
Okomentovat