Na halušky:
200g poluhrubé mouky
400g na jemno nastrouhaných brambor typu C¨
špetka soli 1 vejce
lžíce másla
bryndza
zakysaná smetana
velká hrst najemno nasekané petržele
Nejsou to halušky se slaninkou, protože ji nejím. A nejsou ani se sádlem, protože nejím ani sádlo. Tak pěkně po "babicovsku":
1. Brambory najemno nastrouhejte a smíchejte s moukou a vajíčkem tak, abyste vytvořili vláčné těsto. Lehce osolte. (Přiznám se, že jsem nastrouhané brambory vzala pro sichr ještě trochu mixérem a nebylo to rozhodně na škodu)
2. Haluškové těsto "ceďte" skrze haluškové sítko do vroucí osolené vody.
3. Když halušky vyplavou nahoru (trvá to asi 1-2minuty), zceďte je a promastěte máslem.
4. Nechte rozpustit bryndzu v zakysané smetaně - vytvoří se hladká "omáčka".
5. Smíchejte, posypte a petrželí a dobrou chuť :)
Žádné komentáře:
Okomentovat