Na 2 porce:
těstoviny (v tomhle hyperjednoduchém receptu ideálně použijte ty čerstvé, domácí, poctivé...)
2-3 větší hrsti pokrájených (zralých!) rajčat
1 stroužek čerstvého česneku
1dcl suchého vína
pepř a sůl, olivový olej
2 lžíce pesta (návod na něj je o příspěvek níže)
1. Dejte vařit těstoviny.
2. Na olivovém oleji krátce osmahnetě na drobné plátky pokrájený česnek. (Nesmí hnědnout) a přidejte posekaná rajčata.
3. Směs rajčat podlijte vínem, nechte vypařit, přikryjte poklicí a chvilku duste.
4. Jsou-li těstoviny uvařené (měly by být spíše tvrdší), dejte stranou asi 0,5dcl vody z těstovin a těstoviny slijte.
5. Vodou z těstoviny nařeďte směs rajčat. Podle chuti osolte, opepřete a přímo v hrnci smíchejte dohromady s těstovinami.
6. Podávejte s pořádnou porcí čerstvého pesta z bylinek a mandlí.
Žádné komentáře:
Okomentovat