Vařila jsem sama pro sebe a měla z toho dvě poctivé porce... tak podle počtu strávníků trochu počítejte.
hrst posekaných čerstvých bylinek (petržel, šalvěj, tymián, dobromysl)
stroužek česneku
hrst pokrájených hub
půl hrsti pokrájených sušených rajčat
půl citronu, bílý balsamico ocet na "zakápnutí"
lžíce másla
sůl, pepř
těstoviny
1. houby blanšírujte na trošce másla, opepřete je a zakápněte citronovou šťávou - nezapomeňte na česnek ,)
2. když se šťáva z citronu vyvaří, přidejte 1/2 bylinek a "zastříkněte balsamico octem, který nechte úplně vypařit
3. přidejte k houbám asi půl deci horké vody těstovin a ihned přimíchejte žervé
4. přidejte zbytek bylinek
5. nakonec sušená rajčata a těstoviny - vše společně smíchejte a hotovo, podle chuti dosolte a dopepřete
Žádné komentáře:
Okomentovat