POZOR - rozpis je na jednu porci :)
1vejce
1 na kostičky pokrájený rohlík
asi 5lžic smetany
menší hrst čerstvé petržele
2-3 vlašské ořechy
sůl, pepř, muškátový oříšek
máslo
1. Na kostičky pokrájený rohlík dozlatova opečte na másle.
2. Oddělte žloutek od bílku. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh.
3. Vychladlý rohlík smíchejte se smetanou a žloutkem. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
4. Do směsi přidejte petržel a nadrcené ořechy a opatrně "vetřete" bílkový sníh.
5. Nádivku můžete pucovat do baby kuřete jako já v dalším receptu nebo upéct v máslem vymazané zapékací misce. Pečte na 180-200 stupňů dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat