sobota 27. července 2013
Spaetzle a omáčka z lišek a Créme fraiche
Je potřeba komentář?
Podusíme lištičky, bílé víno, prohřejeme s Créme fraiche...čerstvě nasekaná petržel. Podle chuti sůl a pepř.
Podusíme lištičky, bílé víno, prohřejeme s Créme fraiche...čerstvě nasekaná petržel. Podle chuti sůl a pepř.
Těstoviny s kozím tvarohem a liškami
Potřebujeme:
na těstoviny:
těstoviny
1 balení kozího tvarohu
listový špenát
na lišky:
očištěné lištičky
lžíci olivového oleje
bílé suché víno
hrst čerstvých bylinek
sůl, pepř
Nejprve připravíme lišky. Očištěné a pokrájené je "podusíme" na lžíci oleje, když se začne odpařovat voda, podlejeme je vínem, které necháme také odpařit a v závěru k liškám přidáme bylinky a ještě chvilku necháme pod pokličkou dojít. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
Těstoviny uvaříme podle návodu. Slejeme. A do ještě horkých"al dente" uvařených těstovin přimícháme tvaroh a lístky očištěného špenátu. Jemně promícháme.
Servírujeme jako na obrázku.
Tip: do tvarohu můžeme přimíchat například hrst petrželky ,)
na těstoviny:
těstoviny
1 balení kozího tvarohu
listový špenát
na lišky:
očištěné lištičky
lžíci olivového oleje
bílé suché víno
hrst čerstvých bylinek
sůl, pepř
Nejprve připravíme lišky. Očištěné a pokrájené je "podusíme" na lžíci oleje, když se začne odpařovat voda, podlejeme je vínem, které necháme také odpařit a v závěru k liškám přidáme bylinky a ještě chvilku necháme pod pokličkou dojít. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
Těstoviny uvaříme podle návodu. Slejeme. A do ještě horkých"al dente" uvařených těstovin přimícháme tvaroh a lístky očištěného špenátu. Jemně promícháme.
Servírujeme jako na obrázku.
Tip: do tvarohu můžeme přimíchat například hrst petrželky ,)
Nepečený tvarohový dort
... do horka ideální, osvěžující, lehký....
Potřebujeme:
1 balení cukrářských piškotů
2 balení měkkého tvarohu (po 250g)
2 balení smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
vanilkový cukr
ovoce na ozdobu, případně lžičku citronové kůry
Spodek dortové formy vyložíme piškoty.
V míse ušleháme smetanu, kterou pak přidáme do jemně ušlehaného tvarohu a společně ještě jemně prošleháme do hladka. Podle chuti přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru. (Sladím velmi málo, takže jsem přidala cca. 1 sáček cukru + lžičku kůry). Směs poté "přelijeme" do formy. Vršek dozdobíme ovocem a necháme v ledničce zatuhnout.
Zhruba po deseti minutách dort z dortové formy opatrně odstraníme "bočnici" a kraje ozdobíme zbytkem cukrářských piškotů. Necháme v ledničce přes noc.
A na závěr ještě dva tipy :)
1. tvaroh můžeme promíchat např. s na kousky pokrájenými jahodami. Dort bude osvěžující a více ovocný :)
2. pokud dort zdobíme po okrajích piškoty, použijte stuhu nebo provázek, který piškoty udrží na svém místě a ty neopadají ani, když se nasáknou vodu z tvarohové náplně
Potřebujeme:
1 balení cukrářských piškotů
2 balení měkkého tvarohu (po 250g)
2 balení smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
vanilkový cukr
ovoce na ozdobu, případně lžičku citronové kůry
Spodek dortové formy vyložíme piškoty.
V míse ušleháme smetanu, kterou pak přidáme do jemně ušlehaného tvarohu a společně ještě jemně prošleháme do hladka. Podle chuti přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru. (Sladím velmi málo, takže jsem přidala cca. 1 sáček cukru + lžičku kůry). Směs poté "přelijeme" do formy. Vršek dozdobíme ovocem a necháme v ledničce zatuhnout.
Zhruba po deseti minutách dort z dortové formy opatrně odstraníme "bočnici" a kraje ozdobíme zbytkem cukrářských piškotů. Necháme v ledničce přes noc.
A na závěr ještě dva tipy :)
1. tvaroh můžeme promíchat např. s na kousky pokrájenými jahodami. Dort bude osvěžující a více ovocný :)
2. pokud dort zdobíme po okrajích piškoty, použijte stuhu nebo provázek, který piškoty udrží na svém místě a ty neopadají ani, když se nasáknou vodu z tvarohové náplně
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)