... pro milce nedrobivých a nedusivých buchet ,)
Potřebujeme
přibližně 1 hrnek polohrubé mouky
polovinu kostky másla
400-500g tvarohu (v Lidlu zvláště doporučuji koupit 400g vaničku vanilkového tvarohu, je výborný!!!)
100 - 125g krupicového cukru
2 bílky a 2žloutky
1/2 sáčku kypřicího prášku
1 vanilkový lusk
asi 2 lžíce mléka (může být i voda)
hrst nasekaných mandlí
lžička citronové kůry
ovoce
1. Změklé máslo utřít s cukrem. Pak do něj "vetřít" oba žloutky.
2. Smíchat s tvarohem, vanilkou a citronovou kůrou.
3.Do mísy prosít mouku, přidat kypřící prášek a opatrně celé promíchat tak, aby v těstě nebyly hrudky.
4. Do směsi opatrně vetřít ještě do tuha ušlehané bílky a podle potřeby směs naředit mlékem.
5. Těsto nalít do formy vyložené pečícím papírem (okraje potřít máslem + okraje vysypat např. strouhankou).
6. Obložit ovocem, které předtím lehce posypeme moukou, aby se při pečení nepropadlo.
7. Posypeme mandlemi.
7. Pečeme na 180stupňů.
8. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem
Pěkná fotka, koláč vypadá naprosto výborně:)
OdpovědětVymazatDěkuji!!! :)*
VymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatvytvořili jsme 1. ročník české národní soutěže FOOD BLOG ROKU 2013 a věříme, že tato soutěž nás bude všechny motivovat ještě více k chutnějšímu vaření, psaní a focení.
Zařadili jsme Váš blog do seznamu food blogů.Použili jsme zmenšeninu vaší fotografie, název blogu a odkaz na vaše stránky. Pokud si přejete vymazat z tohoto seznamu, dejte nám prosím vědět.
Hodně štěstí vašemu blogu!
Lukáš Beránek
food BLOG roku
e-mail: foodblogroku@gmail.com
www.foodblogroku.cz
www.facebook.com/foodblogroku
Dobrý den,
OdpovědětVymazatVáš blog byl nominován na food BLOG roku 2013.
Pošlete mi prosím Váš e-mail na foodblogroku@gmail.com, abych Vám mohl zaslat podrobnější informace.
Předem děkuji.
Lukáš Beránek
e-mail: foodblogroku@gmail.com
www.foodblogroku.cz
www.facebook.com/foodblogroku