... měla jsem pocit, že by mělo být jaro. A k jaru patří nádivka.
baby kuřátko (v Intersparu momentálně v akci ,)
sůl, máslo
na nádivku:
houska
vajíčko
čerstvá petržel
mandle
smetana
sůl, pepř, muškátový oříšek
Housku nakrájíme na malé kostičky a dozlatova je oprahneme na másle. Dáme vychladnout a mezitím smícháme žloutek s trochou smetany, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a trochu pepře. Vyšleháme bílek na sníh. Na drobno nasekáme petržel a mandle - množství podle vlastní chuti.
Vychladnuté houstičky zalejeme směsí žloutku se smetanou, smícháme s mandlemi a petželí a přidáme sníh.
Směsí naplníme kuře, které předtím zevnitř i zvnějšku nasolíme.
Kuře pečeme na 200stupňů dokud nezezlátne.
(Dala jsem ho péct s trochou žampionů - ale jenom proto, že houby miluju a rozmarýnem. Kuře jsem podlila a během pečení polévala výpekem, aby neosychalo.)
Žádné komentáře:
Okomentovat