sobota 10. května 2014

Těstoviny s lososem a smetanovo-citronovou omáčkou

Kdo má rád kontrast jemné smetany a kyselého citronu tolik jako já, ten si tenhle recept dozajista zamiluje!


1 filet z lososa pokrájený na kostičky (cca 1cm) - osolený a opepřený
kelímek smetany
malý šálek vývaru (já použila zeleninový)
polévková lžíce másla (možná spíš dvě:)
nastrouhaná kůra z 1citronu
vymačkaná šťáva z 1 citronu
sůl, pepř

těstoviny

1. V pánvi rozehřejeme část másla a zprudka na něm "zatáhneme" lososa - dáme stranou.

2. Přidáme zbylé máslo a osmahneme na něm kůru z citronu, zakápneme citronovou šťávou (POZOR - nepoužijte hned šťávu z celého citronu, ale ochutnávejte a spíše postupně přidávejte ,) a zalejeme vývarem. Stáhneme plamen.

3. Přilijeme smetanu, mícháme, aby nám nevznikly hrudky a povaříme asi 5 minut.

4. Přidáme lososa, prohřejeme a omáčku necháme trochu zhousnout. Podle chuti dosolíme.

5. Servírujeme s těstovinami. V závěru přidáme čerstvě namletý pepř. (Ideálně omáčku ještě s těstoviny v pánvi promíchejte, ale pozor, aby těstoviny byly opravdu tak akorát na zkus, horká omáčka je může "dovařit".)




2 komentáře:

  1. Miluji lososa, takže jsi mi s tímhle receptem udělala velikou radost! :) Vypadá to opravdu krásně, hlavně díky zajímavým těstovinám... zdalipak takovéto na nákupu najdu.. O:) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle jsou z rady DeLuxe z Lidlu, tak tam mrkni ;) At se zadari a dobrou chut! ;)

    OdpovědětVymazat