neděle 10. března 2013

Tenkrát za socíku...

...nechodila jsem do Jiskry ani do Pionýra. Netušila jsem, že není třeba jiným dětem závidět rudé šátky a modré košile. Jezdívala jsem s rodiči, či babičkou každý víkend na nějaký výlet. V dešti, mrazu, horku, vlídnu i nevlídnu směřovali jsme povětšinou zcela (ne)originálně do Podkostí (Plakánek), na Klokočku nebo nahoru na Bezděz. Výlet sám o sobě pro mne příliš lukrativní nebyl, čert vem´ rodinné štěstí a radost, že jsme všichni pospolu. Čert vezmi pokopané hadrové kecky se žlutými pruhy při výstupu na hrad (ať už byl jakýkoliv) a odpoledne, které mohlo být Bohu darmo proflákáno kdesi za činžákem společně s ostatními spratky. Vrcholem výletu však bývala návštěva restauračního zařízení a pupek nacpaný masem se šlehačkou a kompotovanými mandarinkami.

A já jsem prase.

Pojďte zavzpomínat se mnou:

Krůtí maso na kari s ananasem

krůtí maso nakrájené na menší kousky
čerstvý ananas
smetana (použila jsem zcela nesmetanovou soja verzi)
nasekaná petržel
nasekané mandle
olej,indické kari, sůl, pepř, chilli

rýže

Maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme, zakápneme olejem a na chvilku odložíme stranou. Připravíme ananas, který rozkrájíme na zhruba stejně velké kousky jako je maso.
Maso zprudka orestujeme na velkém množství oleje, poté zcedíme a vrátíme na pánev, do které přihodíme odpovídající (podle chuti) množství ananasu a společně potrápíme ještě cca. 3 minuty. Poté přidáme kari, dolejeme smetanu a necháme na nejnižším plameni probublávat tak dlouho, dokud nám omáčka nezhoustne. Na závěr podle chuti přisolíme, přidáme trochu chilli, čerstvě nasekanou petržel a podáváme ideálně s rozvařenou rýží z pytlíku. :) Posypeme mandlemi.








3 komentáře:

  1. A na jaké lahůdky šéfkuchařů za totáče vzpomínáte vy?

    OdpovědětVymazat
  2. jednoznacne hranolky v kelimku z detskyho domu slunicko a nedelni zmrzlinovy pohar, tvrde zaslouzeny turou po posazavske stezce, kterou jsem nenavidela... neb nase chata sedi primo na ni a nebylo zbyti. I na nakup do blizkych Hosteradic se muselo chodit po posazavske stezce :)

    OdpovědětVymazat